5 moduri inteligente de a atrage mai mulți clienți online
De obicei, întreprinderile își creează un site web pentru a găsi noi clienți. Doar că, în majoritatea cazurilor, simpla prezență în mediul online nu aduce niciun beneficiu. Am văzut o mulțime de companii minunate cu niște site-uri web foarte atrăgătoare, ce pur și simplu stau și așteaptă un miracol. Nu funcționează așa. Pentru a obține un efect maxim din prezența în mediul online, trebuie să investiți mereu în strategia online.
Deci, cel mai important lucru de care trebuie să știți este că nimic nu se întâmplă cu ajutorul unei baghete magice. Este nevoie de eforturi constante pentru a avea succes. De fapt, problema este că mulți nu își dau seama de acest lucru, iar atunci când observă cum site-ul lor web nu este atât de eficient, bănuiesc instant că problema se află în interiorul site-ului web sau în faptul că a fi online nu va funcționa în cazul lor. Odată ce ați realizat că trebuie să depuneți mai mult efort în această direcție, veți începe să obțineți din ce în ce mai mulți clienți.
Iată câteva lucruri pe care le puteți face în acest scop:
Investiți în SEO
Nu îți chelui întregul buget pentru marketing pe site-ul web. Economisiți bani și pentru optimizarea motoarelor de căutare (Search Engine Optimization). Există milioane de site-uri web în online și nu există absolut nicio modalitate prin care un site web poate fi găsit cu ușurință online, cu excepția cazului în care apelați la SEO.Există o mulțime de ghiduri online care vă învață cum să aplicați unui site web SEO pentru micile afaceri. Chiar și noi am postat multe informații utile pentru începători pe acest blog. Rețineți, totuși, că cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla dacă greșiți cu ceva este să primiți o interdicție de la Google.
Deci, dacă nu sunteți sigur de ceea ce faceți și nici nu aveți suficient timp pentru a vă educa, angajați un profesionist care să se ocupe de acest aspect.
Creați câteva reclame
SEO este grozav, dar ceea ce mulți oameni nu vă vor spune despre acest sistem este faptul că este unul lent și nu funcționează mereu. SEO este lent, pentru că nu îi poți spune lui Google „Vezi, site-ul meu este grozav. De ce nu apare pe prima pagină pentru cuvântul meu cheie”. De obicei, durează între 6 luni și un an pentru rezultate bune SEO, ceea ce înseamnă că dacă nu aveți timp de așteptat, este nevoie de ceva mai rapid.
În al doilea rând, SEO nu funcționează pentru toată lumea. În anumite nișe, este atât de greu să obții rezultate SEO bune, încât este mai bine nu începeții deloc decât dacă dispuneți de un buget imens. Acestea sunt nișele în care există o mulțime de concurenți cu bugete uriașe pentru SEO. În plus, SEO nu funcționează în nișe în care potențialul client nu este întotdeauna conștient de faptul că își dorește să cumpere această problemă specifică. Aceasta înseamnă că, dacă nimeni nu caută acest lucru pe Google, nu are rost să investiți în SEO.
Deci, dacă aveți nevoie de rezultate rapide sau credeți că SEO nu va funcționa, puteți crea reclame online. Nu vom intra în detalii despre publicitatea online, deoarece există o mulțime de ghiduri care explică acest aspect, dar trebuie să știți că puteți crea reclame cu ușurință pe platforme precum Facebook și Google. Ambele oferă o varietate de opțiuni pentru agenții de publicitate din online, iar cel mai mare avantaj este faptul că puteți viza potențialul client, asigurându-vă că acesta vă vede anunțul.
Marketing prin e-mail
Potrivit multor experți, marketingul prin e-mail este cea mai eficientă activitate în ceea ce privește marketingul digital. Dacă dețineți un site web, veți dori cu siguranță să colectați e-mailurile vizitatorilor pentru a le trimite mai apoi oferte sau informații valoroase. Dacă vindeți anumite produse, le puteți trimite e-mailuri cu reduceri pentru acestea. Oamenii vor aprecia acest lucru și vor dori mai mult. Puteți trimite și anumite informații pe care le considerați valoroase publicului. Nu le trimiteți mesaje de tip spam și nu uitați – nimeni nu vrea să citească un articol despre cât de grozavă este compania voastră.
Cum să începeți marketingul online?
Este mai ușor decât credeți. Trebuie doar să introduceți un formular de înscriere prin e-mail pe site-ul web, unde veți colecta e-mailuri. De obicei, majoritatea platformelor de marketing prin e-mail oferă acest lucru. După aceea, va trebui să creați conținutul și să faceți configurările necesare campaniei de marketing prin e-mail. Puteți utiliza orice platformă doriți, doar căutați pe Google software de marketing prin e-mail și veți vedea că există o mulțime de opțiuni.
Fiți prezenți pe rețelele de socializare
Site-ul web este un lucru esențial, dar nu asigură o prezență online completă. Este foarte important să fiți prezenți și pe rețelele de socializare. Există atât de multe avantaje în a fi prezent pe rețelele de socializare. În primul rând, profitați de publicul deja stabilit pe care aceste rețele îl au deja. În al doilea rând, profilurile și paginile din rețelele de socializare sunt bine clasate în motoarele de căutare, ceea ce înseamnă mai multă vizibilitate. În plus, a fi activ pe rețelele de socializare este o modalitate excelentă de a interacționa cu oamenii, un aspect foarte important în consolidarea încrederii și a conștientizării brandului.
Ce rețele sociale veți alege depinde în totalitate de voi. De obicei, nu este nevoie să fiți prezenți în toate. Cercetași unde se află potențialii clienții și fiți prezenți acolo.
Împărtășiți cunoștințe
Oamenii adoră brandurile care le oferă informații valoroase și îi fac să se simtă mai inteligenți. Există multiple modalități de a face acest lucru în mediul online. Prima și cea mai populară modalitate este de a începe un blog. Blogging-ul este grozav, deoarece este un mod simplu de a-ți publica articolele în mediul online, dar și de a-ți aduce vizibilitate în motorului de căutare. Singurul dezavantaj este că trebuie să fiți persistent. Nu puteți scrie doar din când în când și să vă așteptați la trafic intens. De asemenea, scrierea articolului reprezintă doar începutul. Uneori este nevoie de mai mult timp pentru a vă promova postarea pe blog decât pentru a o pregăti.
Mai mult decât atât, puteți scrie o carte electronică sau un studiu de caz, dacă aveți posibilitatea de a produce conținut mai lung și mai aprofundat.
Un alt mod util de a împărtăși cunoștințe este prin intermediul webinarelor. Un webinar este ca un seminar, dar se desfășoară în mediul online. Puteți utiliza Hangouts, Skype sau orice alt software pentru conferințe video. Webinarele sunt o modalitate bună de a interacționa cu oameni noi.
Cum se utilizează webinarele?
Este esențial să nu utilizați webinarele doar pentru a vă promova produsul. Un subiect bun pentru un webinar este o demonstrație despre cumpoate produsul sau serviciul vostru să rezolve o problemă reală.